Artikler

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Endringer i godkjenningsordning for varme arbeider

  Fra 1. januar 2026 endres godkjenningsordningen for varme arbeider. Førstegangskurset blir ikke endret, men bransjerettede fornyelseskurs hvert femte år blir et digitalt kurs i regi av Brannvernforeningen. Alle kurs avsluttes med eksamen og det stilles krav til slokkeøvelse.

 2. Ny standard for talevarsling (NS 3961)

  NS 3961 Talevarslingsanlegg angir krav og anbefalinger for prosjektering, installasjon, idriftsettelse, drift og vedlikehold av talevarslingsanlegg som benyttes som alarmorgan ved brannalarm. Nå er standarden revidert og publisert i ny utgave.

 3. Fagkurs sprinkler for utførende rørleggere

  Rørentreprenørene Norge har i samarbeid med Kiwa og FG Skadeteknikk utarbeidet et grunnleggende fagkurs for vannbaserte slokkesystemer med hovedvekt på sprinkleranlegg. Målsetningen er å øke sprinklerkompetansen for utførende rørleggere.

 4. Søpla tar fyr

  Påsatt brann er den viktigste enkeltårsaken til brann i kommunale bygg, og står for mer enn halvpartene av brannene. Finans Norge Forsikringsdrift står sammen med forsikringsselskapene bak en ny veileder som skal bidra til færre branner i kommunale bygg.

 5. Rekorderstatninger etter innbrudd og tyveri

  Hittil i år er det rekorderstatninger etter innbrudd og tyverier, viser tall fra Finans Norge. Til sammen er erstatningene på 223 millioner kroner etter første kvartal i år, en økning på over 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.